Сім причин вживати більше цитрусових, – британський експерт



Крістін Каннінг: Хоча вітамін С не завадить вам захворіти, він може скоротити тривалість і серйозність вашої хвороби
Користь вітаміну С не обмежується профілактикою застуди
«Ви вже знаєте, що цитрусові (наприклад апельсини, лимони, мандарини, лайми та грейпфрути) є відмінним джерелом імуностимулюючого вітаміну C – ось чому так багато людей активно вживають в їжу ці фрукти в сезон застуди та грипу. Але користь цитрусових не обмежується профілактикою застуди», – пише журналіст Крістін Каннінг у колонці для Time.
Вона називає сім причин вживати більше цитрусових:
1. Це хороше джерело клітковини
Жінки повинні намагатися споживати близько 25 грамів клітковини на день і цитрусові допоможуть досягти цієї мети. Один апельсин містить до 2,3 грами клітковини, а мандарин – 1,6 грама. Більше того, близько двох третин клітковини в цитрусових – це розчинна клітковина, що знижує рівень холестерину і допомагає регулювати рівень глюкози.
2. Цитрусові корисні для серця
У цитрусових містяться флавоноїди, що позитивно впливають на здоров'я серця. Вітамін С також зменшує ризик розвитку серцевих захворювань. Але якщо ви приймаєте ліки, що знижують рівень холестерину, утримайтеся від грейпфрутів – вони можуть увійти в конфлікт з компонентами цих ліків.
3. У них низький глікемічний індекс
У цитрусових відносно низький глікемічний індекс за 100-бальною шкалою, це означає, що вони не викликають підвищення рівня цукру в крові. У апельсинів, наприклад, індекс 45, а у грейпфрута – 25 (для порівняння, індекс родзинок – 64, рогалика – 72). Отже, глюкоза в цитрусових надходить у кров повільно, без різких сплесків.
4. Вони можуть зменшити час хвороби
Хоча вітамін С не завадить вам захворіти, він може зменшити тривалість і серйозність вашої хвороби.
5. Вони насичені калієм
Коли ви чуєте «калій», то, швидше за все, думаєте про банани. Але цитрусові також є відмінним джерелом калію, який дуже важливий для балансу мінералів і скорочення м'язів. Калій також регулює кількість солі у вашому раціоні, допомагаючи вимивати натрій з організму. З'їдаючи багато насичених калієм продуктів, ви можете допомогти знизити ризик інсульту на 21%, а також знизити ризик серцево-судинних захворювань.
6. Вони протистоять зневодненню
Як і огірки, кавун та помідори, цитрусові містять багато води (апельсини на 87% складаються з води, а грейпфрути – на 88%). Вживання в їжу великої кількості насичених водою продуктів допоможе вам уникнути зневоднення, що важливо для втамування спраги, а також для нормального функціонування організму.
7. Вони збережуть молодість вашої шкіри
Ще одна причина їсти побільше цитрусових – вони корисні для шкіри. Вітамін С відіграє важливу роль у виробництві колагену, тому деякі експерти вважають, що він допомагає шкірі залишатися еластичною та гладкою.

Related

Здоров'я 5213189832674575198

Дописати коментар

Follow Us

Translate

Hot in week

Recent

Comments

Український кіно клуб

Google+ Followers

Варто подивитись

Виберіть бажане відео, натиснувши "PLAYLIST" у лівому кутку цього програвача.

Facebook

Кількість переглядів

Яндекс.Метрика
item