Сім причин вживати більше цитрусових, – британський експерт



Крістін Каннінг: Хоча вітамін С не завадить вам захворіти, він може скоротити тривалість і серйозність вашої хвороби
Користь вітаміну С не обмежується профілактикою застуди
«Ви вже знаєте, що цитрусові (наприклад апельсини, лимони, мандарини, лайми та грейпфрути) є відмінним джерелом імуностимулюючого вітаміну C – ось чому так багато людей активно вживають в їжу ці фрукти в сезон застуди та грипу. Але користь цитрусових не обмежується профілактикою застуди», – пише журналіст Крістін Каннінг у колонці для Time.
Вона називає сім причин вживати більше цитрусових:
1. Це хороше джерело клітковини
Жінки повинні намагатися споживати близько 25 грамів клітковини на день і цитрусові допоможуть досягти цієї мети. Один апельсин містить до 2,3 грами клітковини, а мандарин – 1,6 грама. Більше того, близько двох третин клітковини в цитрусових – це розчинна клітковина, що знижує рівень холестерину і допомагає регулювати рівень глюкози.
2. Цитрусові корисні для серця
У цитрусових містяться флавоноїди, що позитивно впливають на здоров'я серця. Вітамін С також зменшує ризик розвитку серцевих захворювань. Але якщо ви приймаєте ліки, що знижують рівень холестерину, утримайтеся від грейпфрутів – вони можуть увійти в конфлікт з компонентами цих ліків.
3. У них низький глікемічний індекс
У цитрусових відносно низький глікемічний індекс за 100-бальною шкалою, це означає, що вони не викликають підвищення рівня цукру в крові. У апельсинів, наприклад, індекс 45, а у грейпфрута – 25 (для порівняння, індекс родзинок – 64, рогалика – 72). Отже, глюкоза в цитрусових надходить у кров повільно, без різких сплесків.
4. Вони можуть зменшити час хвороби
Хоча вітамін С не завадить вам захворіти, він може зменшити тривалість і серйозність вашої хвороби.
5. Вони насичені калієм
Коли ви чуєте «калій», то, швидше за все, думаєте про банани. Але цитрусові також є відмінним джерелом калію, який дуже важливий для балансу мінералів і скорочення м'язів. Калій також регулює кількість солі у вашому раціоні, допомагаючи вимивати натрій з організму. З'їдаючи багато насичених калієм продуктів, ви можете допомогти знизити ризик інсульту на 21%, а також знизити ризик серцево-судинних захворювань.
6. Вони протистоять зневодненню
Як і огірки, кавун та помідори, цитрусові містять багато води (апельсини на 87% складаються з води, а грейпфрути – на 88%). Вживання в їжу великої кількості насичених водою продуктів допоможе вам уникнути зневоднення, що важливо для втамування спраги, а також для нормального функціонування організму.
7. Вони збережуть молодість вашої шкіри
Ще одна причина їсти побільше цитрусових – вони корисні для шкіри. Вітамін С відіграє важливу роль у виробництві колагену, тому деякі експерти вважають, що він допомагає шкірі залишатися еластичною та гладкою.

Related

Здоров'я 5213189832674575198

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item