В Естонії засудили офіцера, який носив додому секретні документи


Юрак ніс зі служби документи, що містять державну таємницю.

В Естонії суд засудив капітана Сил оборони Іво Юрака до двох з половиною років позбавлення волі, з яких йому доведеться відбути сім місяців реального ув'язнення. Крім того, йому призначено випробувальний термін чотири роки, повідомив у неділю портал телерадіомовлення ERR.
Згідно зі звинуваченням, Юрак ніс зі служби документи, що містять державну таємницю, і зберігав їх удома, дозволяючи отримувати до них доступ стороннім особам. Він засуджений за статтею пенітенціарного кодексу, в якій ідеться про те, що розголошення державної таємниці не пов'язане зі зрадою державі або шпигунством.
Юрака звинувачують також у незаконному стеженні і незаконному поводженні зі зброєю. Він був затриманий поліцією безпеки 29 серпня 2016 року, після чого суд дав санкцію на його арешт.
В інтересах кримінальної справи матеріали, пов'язані з розголошеною державною таємницею, не підлягають публікації.
Засуджений до 2016 року служив штабним офіцером у командуванні збройних сил, а до цього начальником розвідки Скаутського батальйону, а також начальником штабу Охоронного батальйону.
Нагадаємо, військова прокуратура у Вінниці віддала під суд військовослужбовця за втрату флешки, на якій була секретна інформація.

Related

Події у світі 5664549892862255815

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item