Звільнення Донбасу: представник Порошенка назвав можливі терміни



У разі, якщо санкції будуть продовжені, звільнення окупованих територій Донбасу може розпочатись менше, ніж за рік – 1 січня 2018 року.
Про це розповів представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов у програмі на Еспресо.TV.
"Коли ми говоримо про вибори, ми маємо навіть дивитися на те, чи розмінована та територія чи ні. Бо це також є дуже важливим чинником. Я вже казав, що початок звільнення територій, якщо санкції будуть подовжені, може розпочатися з 1 січня 2018 року", - заявив Герасимов.
В той же час, Герасимов пояснив, що під час підготовки до виборів треба вирішити такі питання, яким чином в голосуванні будуть брати участь переселенці, в кого штамп прописки – Горлівка, Харцизьк, Торез, Сніжне.
"Крім цього, яким чином там буде гарантована безпека нашим українським ЗМІ, яким чином буде гарантована безпека агітації, яким чином ми будемо захищатися під час пересування, коли ми навіть не маємо карт мінних полів і т.д", - додав представник президента.
У сценарії повернення Криму повинен бути врахований мілітаристський аспект. Про це розповіла заступник міністра інформполітики Еміне Джапарова.
"Коли армія іншої країни зайшла в Крим у лютому-березні 2014 року, то відповідно у сценарії повернення Криму теж повинен бути врахований мілітаристський аспект. Що стосується інформаційного аспекту, то ми навколо третіх роковин окупації вибудовуємо кампанію "Крим-це Україна.1096 днів окупації", - зазначила Джапарова.

Related

Події в Україні 2411165340980757902

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item