Політолог пояснив, чому банки з "російським походженням" треба залишити в Україні



Якщо в Україні закриють російські банки, закордонні інвестори можуть це сприйняти як тривожний сигнал. Небезпеки в тому, що фінансові установи РФ досі працюють в нашій державі немає. 
Питання діяльності банків є політичним. 
Про це розповів політолог Євген Магда.
"Ми живемо в ситуації, коли українська економіка була переплетена з російською. Порвати це пуповиння не так просто, як здається. Це і догляд за кредитними ресурсами, необхідність виконання своїх фінансових забов'язань. Критичних небезпек тут немає. Але якщо щось робити з цим, то це має бути політичне рішення про заборону роботи представництв російських банків в Україні. Постає інше питання, чи не призведе подібна заборона до того, що Україна буде відлякувати інші закордонні інвестиції", – каже експерт.
До російських банків в Україні поки що не має ніяких питань, вважає Магда.
"Не можна говорити про те, що банки суто російські. Представництва, які зареєстровані в Україні, є українськими юридичними особами. В момент, коли вони відкривали тут свої рахунки, не стояло питання гібридної війни з Росією. Якщо ставимо завдання витіснити російські банки, то маємо розуміти, якою буде заміна. На сьогодні представництва російських банків в Україні виконали всі вимоги, які перед ними ставили. Формально, претензій до них не існує. Їхня присутність тут, це лише політичне питання. Для його вирішення потрібне засідання Ради національної безпеки і оборони і ухвалення рішення в політичному аспекті", – говорить Євген Магда.
Понад 70 українських підприємств досі залишаються клієнтами російських банків. Зокрема, стратегічні – "Укрзалізниця", "Укренерго", "Енергоатом", вугільні компанії і підприємства оборонно-промислового комплексу.

Related

Політика 1727885915928567920

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item