Створили пасажирський безпілотник


У Дубаї з червня запустять безпілотний літальний апарат для перевезення пасажирів.
Про це заявив глава місцевого Агентства з доріг і транспорту Мат аль-Тайер, повідомляє BBC.
Для перевезення пасажирів вибрали модель безпілотника eHang 185, зроблену в Китаї. Вона вже пройшла частину польотних випробувань.
Дрон може розвивати швидкість до 160 км/год.
Безпілотник – одномісний і здатний перевозити вантаж до 100 кг, а залишатися в небі він може протягом півгодини. На більш дальні польоти поки не вистачає заряду акумулятора.



"Найважливіше в проекті – відточити безпечне приземлення дрону. Перш ніж посадити в цей безпілотник людину, він повинен налітати щонайменше тисячу годин. Якби мене намагалися змусити в нього сісти – я б кричав і відбивався", – говорить викладач авіоніки з Університету Західної Англії Стів Райт.
Для управління у квадрокоптера тільки планшет. Пасажир вибиратиме на ньому місце призначення, а потім безпілотник за командами з диспетчерського центру рухатиметься у напрямку до нього. Інших способів керування транспортним засобом у пасажира немає.
Перші знімки з висоти з'явилися в XIX столітті. Щоб поглянути на світ звисока, камери прикріплювали до повітряних зміїв або вели зйомку з повітряної кулі.
110 років тому німецький аптекар Юліус Нойброннер придумав новий спосіб зйомки. Це зйомка зверху за допомогою дрона-голуба. Такі фотографи могли літати на великі відстані, управляти ними не було потреби.

Related

Події у світі 1928219816274463636

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item