Перевірений спосіб. Москаль розповів, як змусити бойовиків припинити обстріли ремонтників у Авдіївці

За словами Москаля, Донецьк потрібно позбавити електрики і водопостачання
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який раніше керував Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією, поділився своїм досвідом з примусу російських окупаційних сил до припинення вогню.
За його словами, в 2014-2015 роках на підконтрольній йому території була ситуація, схожа з тією, яка склалася зараз в районі Авдіївки.
"Було і ще гірше - припадало на бронетехніці евакуювати дітей, або пацієнтів лікарень прямо під час обстрілів. Ми теж спочатку свято вірили в ОБСЄ. Але як тільки ремонтники вийшли до місця пошкодження, козачки так званого "Всевеликого війська Донського" відкрили по ним вогонь з мінометів і стрілецької зброї. Людей вдалося вивезти лише завдяки бронетехніці 24-ї бригади з Яворова", - розповів губернатор на своїй сторінці в Facebook.
Москаль зазначає, що ремонтники потрапляли під обстріл бойовиків, незважаючи на діючий режим припинення вогню.
"Тому ми перейшли до іншої тактики. Луганська область (так само, як і Донецька) має спільні комунікації з окупованою територією. І як тільки бойовики перебивали наші ЛЕП, ми у відповідь перекривали воду, газ чи світло в "ЛНР". Через кілька годин їх переговірники самі виходили на нас і гарантували повне припинення вогню до відновлення комунікацій та навіть відправляли на нейтральну територію своїх ремонтників", - зазначив Москаль.
При цьому він додав, що застосовував подібну тактику неодноразово, навіть не турбуючи з цього приводу вище керівництво держави.
"Скажу з досвіду, що надії на добру волю бойовиків, Росію, Мінськ або ОБСЄ - марні. Іншого виходу, як перекрити їм комунікації, немає. Поруч Донецьк, і вони дуже швидко відчують, що таке жити без води чи світла. Це найбільш перевірений спосіб, який завжди діє", - підкреслив він.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ремонтники через обстріли бойовиків не змогли дістатися до району пошкодження ЛЕП в Авдіївці.

Related

Суспільство 6918235733450144296

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item