Найєм назвав прiзвище генерала СБУ, який прослуховує нардепiв


Нардеп Мустафа Найєм назвав прiзвище генерала СБУ, який, на його думку, займається прослуховуванням нардепiв, пише газета "Експрес". 

 Днями народний депутат Мустафа Найєм заявив, що навiть пiсля останньої революцiї СБУ не змiнила стилю своєї роботи i далi прослуховує депутатiв та iнших "незручних" для влади людей. Декiлька днiв ми намагалися дiзнатися в депутата деталi, але з рiзних причин це не вдавалося.

I ось -- депутат на зв'язку.
 -- Мустафо, тож хто й кого прослуховує? I якi у вас докази на пiдтвердження цього? 
 -- Я отримував декiлька повiдомлень вiд знайомих людей з Адмiнiстрацiї Президента про те, що телефони народних депутатiв прослуховують СБУ та iншi правоохороннi органи. Нiяких документальних пiдтверджень цього я не маю. Але мої джерела заслуговують на довiру. Не можна вiдкидати й того, що в такий же спосiб прослуховують i журналiстiв та громадських активiстiв. Тобто пiсля втечi Вiктора Януковича нiчого в країнi не змiнилося. Прослуховують, як i ранiше, тих, хто не подобається владi.

 -- Хто саме, за вашою iнформацiєю, дає вказiвку на прослуховування?
 -- Безпосередньо цим займається генерал-лейтенант, заступник голови СБУ Олег Фролов. Я неодноразово про це заявляв. Але жодної реакцiї нi вiд голови СБУ, анi вiд генпрокурора на мої заяви не було. Вiдбувається не лише прослуховування телефонних розмов, але й стеження, а також читаються електронна пошта, розмови й переписка через Viber, Telegram. Тобто прослуховується все. Безпечним залишається WhatsApp.

 -- Що вiдомо про пана Фролова i як вiн опинився в СБУ? 
 -- На сьогоднi Олег Фролов є заступником голови СБУ. Його на цю посаду в червнi 2015 року призначив Петро Порошенко. До цього майже рiк вiн очолював департамент оперативно-технiчних заходiв СБУ. А от у часи правлiння Вiктора Януковича вiн працював першим заступником начальника Державної служби спецiального зв'язку та захисту iнформацiї України. Туди також прийшов iз СБУ, в якiй вiн проходив службу з 1993 року на оперативних та керiвних посадах. Тобто вiн є фахiвцем саме у спецзв'язку та захистi iнформацiї, а вiдповiдно, знає, як органiзовувати прослуховування. 

Богдан КУФРИК

Related

Гаряча новина 1378937331897900485

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item