На дні. РФ заявила в Гаазі, що терористи ОРДЛО знайшли свою зброю в шахтах

Прокоментувати докази поставок Росією терористам своєї новітньої зброї представник РФ не зміг
Представник Росії під час розгляду судом у Гаазі позову України проти РФ заявив, що проросійські терористи ОРДЛО, яких Кремль регулярно забезпечує своєю зброєю, знайшли її нібито в шахтах Донбасу.
Таку дивну версію в стилі традиційної російської пропаганди висловив глава департаменту з питань нових викликів і загроз Ілля Рогачов, передає Європейська правда.
"Головне джерело зброї... - це запаси радянських часів, які були на території України. Велика частина цих запасів була залишена в шахтах Донбасу й опинилася у повстанців (терористів "ДНР/ЛНР")", - заявив він.
Крім того, частину зброї, за словами представника РФ, бойовики викрали в українських військових.
При цьому Рогачов не зміг прокоментувати представлені докази використання терористами на Донбасі новітньої зброї, яка перебуває на озброєнні тільки армії РФ і в Україну ніколи не поставлялося.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 6 березня в Гаазі (Нідерланди) почалися слухання за позовом України проти Росії про відповідальність за вчинення актів тероризму та дискримінації.
Позов був поданий 16 січня 2017 в Міжнародний Суд ООН з метою залучення Російської Федерації до відповідальності за підтримку тероризму на сході України і дискримінацію етнічних українців і кримських татар в окупованому Криму.
Засідання з питань запобіжних заходів триватимуть 4 дні - з 6 по 9 березня. 6 березня свою позицію представила Україна, 7 представить Росія, 8 і 9 березня Україна і Росія будуть представляти зауваження на позиції один одного.
Україну в суді представляє заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, а також американський професор Гарольд Гонджу Коу і Марні Чик, партнер юридичної компанії Ковінгтон, що має контракт з Україною на представлення інтересів Києва в міжнародних судах.

Related

Події у світі 4568488386882673464

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item