Кіберполіція назвала кількість заблокованих "групп смерті"


Кіберполіція заблокувала понад 500 "групп смерті" у соцмережах.
Про це повідомляє Сегодня.
"Зараз існує кілька помилкова думка, що ці групи потрапляють тільки діти з неблагополучних сімей. Але насправді, за нашими спостереженнями, як правило, учасниками стають ті діти, які не отримують достатньо уваги від батьків. Тому вони легко "перемикаються" на кураторів груп у соціальних мережах, які є хорошими психологами і проявляють до підлітків інтерес і привертають виконанням певних завдань. При цьому слід відзначити й те, що в чотирьох виявлених випадках діти були в кризовому стані, вивести з якого їх допомагали і психологи і психіатри ", – зазначила начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП Києва Лариса Зуб.
Начальник кіберполіції Сергій Кропива розповів, що в день надходить біля 70 повідомлень про "группи смерті". 15-20% з них підтверджуються. Вже заблокували понад 500 суїцидальних групп та більш ніж 200 акаунтів організаторів і кураторів.
Правоохоронці назвали найпопулярніші схеми кібершахраїв , які діють в Україні. Шахрайські схеми сягають 60% серед усіх справ, якими займається відомство кіберполіції.

Related

Суспільство 1637953295054563323

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item