Київрада рекомендує бізнесу не співпрацювати з РФ


Київська міська рада рекомендує столичним бізнесменам припинити співпрацю з резидентами Російської Федерації.
За відповідне рішення на засіданні 16 березня проголосували 93 депутати.
Прийнятий документ рекомендує всім підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності, фізичним особам-підприємцям припинити будь-яку господарську діяльність і взаємовідносини з юридичними особами, які знаходяться під прямим чи опосередкованим контролем фізичних чи юридичних осіб РФ.
Згідно з рішенням, Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА має звернутися до Антимонопольного комітету України з проханням у 3-місячний строк сформувати перелік підприємств осіб РФ, повідомляє прес-служба Київради.
У свою чергу столичні підприємства та організації повинні упродовж місяця припинити всі відносини з компаніями, що прямо чи опосередковано пов'язані з підприємствами та особами РФ.
Також рішення передбачає рекомендувати Меру Києва звернутися до РНБО для застосування і розширення санкцій до підприємств і осіб РФ.
Частина депутатів також просили Київраду підтримати проект рішення про звернення до Верховної Ради, Кабміну та президента щодо заборони торгівлі з тимчасово окупованими територіями та визнання Росії окупантом.

"Треба називати речі своїми іменами і визнати окупацію на законодавчому рівні… Час не працює на нас. Не на нас працюють ті підприємства, які знаходяться на окупованих територіях. Всі вони сплачують податки ОРДЛО та Росії. То чого ж ми чекаємо?", - заявив голова фракції "Самопоміч" у Київраді Сергій Гусовський.

Однак цей документ Київрада не прийняла – за нього проголосували лише 50 депутатів.
Як відомо, 28 січня 2015 року Київрада підтримала звернення Верховної Ради про визнання Росії державою-агресором.

У лютому 2016 року Київрада визнала Москву, Волгоград, Санкт-Петербург, Улан-Уде, Республіку Комі та Махачкалу (усі – Російської федерації) такими, що не є побратимами міста Києва. 

Related

Гаряча новина 6390053978123717773

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item