Надійного друга України переобрали президентом Ради ЄС




Поляка Дональда Туска переобрали президентом Ради ЄС.

Туск забезпечив єдність ЄС у боротьбі України з російською агресією.
Про це він написав у Twitter.
Рішення на саміті приймали країни-члени ЄС.
"Дякую всім, хто схрещував пальці і підтримував. Допомогло", - написав Туск.
"Щиро вітаю надійного друга України з переобранням на посаді Президента Європейської Ради на наступний 2,5-річний термін", - написав у Facebook президент Петро Порошенко.
"В умовах надзвичайно складних внутрішніх та геополітичних процесів, з якими зіштовхнувся Європейський Союз у часи першої каденції Президента Європейської Ради, Туск виявив високі лідерські якості та довів щиру відданість ідеї Об'єднаної Європи та спільним європейським цінностям.
Він з перших днів перебування на чолі Європейської Ради – з 1 грудня 2014 року – забезпечив єдність і солідарність всього ЄС з українським народом у його боротьбі з російською агресією, демонстрував безкомпромісність та послідовність у відстоюванні суверенного цивілізаційного вибору та відновленні територіальної цілісності нашої держави", - заявив Порошенко.
Дональд Туск очолює Раду ЄС з 1 грудня 2014 року, був прем'єр-міністром Польщі, співзасновник та голова партії "Громадянська платформа". У 1980-х роках брав участь у діяльності руху "Солідарність".

Related

Гаряча новина 7642300002356593016

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item