Поліція Роттердама застосувала силу проти мітингуючих турків


Поліція біля турецького консульства в Роттердамі застосувала силу, щоб розігнати натовп і переконати прихильників президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана припинити мітинг.
Про це пише BBC.
Протестуючі зібралися біля консульства після того, як влада Нідерландів не дозволила двом турецьким міністрам - спочатку главі МЗС Туреччини Мевлюту Чавушоглу, а пізніше міністру у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатімі Кайї - зустрітися з проживаючими в Роттердамі співгромадянами.
У ніч на неділю поліція Роттердама розсіяла натовп прихильників Ердогана перед будівлею консульства Туреччини.
Рішення про заборону турецьким політикам проводити зустріч з виборцями були прийняті перед призначеними на 15 березня виборами в парламент Нідерландів, на яких перемогу може здобути Партія свободи Герта Вілдерса, який закликав "зупинити іслам" і "зробити Голландію знову великою".
Голландський політик правого спрямування Герт Вілдерс, який запозичив багато прийомів і гасла Дональда Трампа, підтримав дії  поліції в своєму "Твіттері".
"Тепер Нідерланди бачать, що турки - не нідерландці. Вони мають наші паспорти, але до нас не належать", - так Вілдерс прокоментував рішення влади країни заборонити турецьким міністрам зустріч з співгромадянами.
Чавушоглу збирався переконати проживаючих в Нідерландах турецьких громадян підтримати зміни до конституції Туреччини, що значно розширюють повноваження президента. Референдум призначено на 16 квітня.
У Нідерландах проживають близько 400 тисяч вихідців з Туреччини.
Раніше влада Німеччини, Австрії та Швейцарії також заборонила турецьким політикам проведення політичних кампаній на своїх територіях.

Related

Події у світі 7847666748296109866

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item