США не урізали військову допомогу Україні - посол

Посол України в США Валерій Чалий

Валерій Чалий стверджує, що приводів для занепокоєння немає.

Законопроект Палати представників США, що передбачає виділення Україні 150 млн доларів військової допомоги, лише частина із затверджених раніше 350 млн доларів на ці цілі в бюджеті Пентагону. Решта грошей буде надана після 1 жовтня 2017 року. Про це заявив посол України в США Валерій Чалий, передає Укрінформ.
"Існує бюджет 2017 року - чинний акт, у якому визначено 350 млн доларів допомоги (Україні - ред.) у 2017 бюджетному році. Далі (в законодавчому процесі США - ред.) приймаються акти щодо імплементації цього рішення. Те, що розглядається зараз - це 150 млн доларів, які будуть надаватися до 1 жовтня поточного року", - Чалий.

Решта коштів з передбачених 350 млн, за його словами, буде надходити після 1 жовтня.
"Тобто, ці 350 млн (в оборонному бюджеті США на підтримку України - ред.) залишаються. Тому це - технічне питання, тут немає ніяких змін у підходах", - зауважив дипломат.
 
Водночас він звернув увагу на те, що крім допомоги з боку Пентагону існує ще підтримка України за програмами Держдепартаменту США. Вони так само можуть витрачатися частинами протягом нинішнього і наступного років. У зв'язку з цим представник України наголосив на важливості того, щоб програми, які забезпечуються цими коштами, не сповільнювалися.
 
"Всі цифри треба сприймати через розуміння процесів прийняття рішень у США. Що ж стосується цього випадку, занепокоєння у нас поки що немає", - зазначив Чалий.
 
Як повідомляють ЗМІ, комітет з асигнувань Палати представників Конгресу США підготував законопроект, який передбачає передачу Україні 150 млн доларів для придбання зброї, крім ПЗРК. Ці кошти пропонується витратити до 30 вересня, тобто до закінчення 2017 фінансового року.
 
Раніше повідомлялося, що питання поставок в Україну летальних озброєнь зі США може бути ще раз розглянуте після виборів американського президента.

Related

Події у світі 9152717075667025096

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item