Колишній радник Трампа розповів про свої контакти з російським шпигуном

Сам Пейдж наполягає, що ніякої секретної інформації росіянам не передавав
Екс-радник Дональда Трампа з питань зовнішньої політики в ході передвиборної кампанії 2016 року Картер Пейдж в 2013 році зустрічався з агентом російських спецслужб.
Як повідомляє BuzzFeed з посиланням на матеріали розслідування, зокрема, він передав документи, що стосуються сфери енергетики, росіянину Віктору Подобному (Піддубному), якому, як і ще двом громадянам РФ Ігорю Споришеву і Євгену Бурякову, США пред'явили звинувачення в шпигунстві.
Згідно зі свідченнями самого Пейджа, російський агент намагався завербувати його в той час, коли він працював консультантом з питань енергетики.
При цьому екс-радник Трампа, який тепер співпрацює зі слідством, наполягає, що ніякої важливої інформації не передавав, а лише надавав свій погляд на сьогодення і майбутнє бізнесу у сфері енергетики.
Варто зазначити, що Пейдж був радником Трампа недовгий час і відійшов від справ ще до початку президентських виборів.
Однак, незважаючи на це, він разом з іншими особами на даний час знаходиться у полі зору представників американської влади, які займаються розслідуванням ймовірного втручання РФ у передвиборну кампанію 2016 року.

Нагадаємо, у січні 2015 року прокуратура США висунула звинувачення проти росіян Євгенія Бурякова, Ігоря Споришева і Віктора Подобного (Піддубного). Вони звинувачуються у змові з метою збору економічних даних на користь Росії, а також вербуванні розвідувальних джерел в Нью-Йорку.
Споришев і Подобний не були заарештовані, оскільки мали дипломатичний імунітет в якості торгового представника Росії та аташе російської місії при ООН відповідно. У свою чергу Бурякова було заарештовано.
Пізніше суд у Нью-Йорку позбавив його волі терміном на два з половиною роки.

Related

Події у світі 1268838549379306379

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item