Російські компанії почали завозити сировину на захоплені підприємства Донбасу – ЗМІ

Желруда Сєвєрсталі і Металоінвесту почала надходити на заводи Донецької та Луганської областей
Залізна руда Сєвєрсталі і Металоінвесту почала надходити на металургійні заводи Донецької та Луганської областей.
Про це повідомило видання Метал Експерт, передає Інтерфакс-Україна.
За даними видання, з Череповецького меткомбінату Сєвєрсталі вже було відвантажено близько 11 тис. тонн концентрату. В цілому з ГЗК Сєвєрсталі і Металоінвесту в поточному місяці в цьому напрямку може бути поставлено до 60 тис. тонн концентрату і до 100 тис. тонн окатишів.
Так званий депутат "народної ради" самопроголошеної "ДНР" Сергій Цвіркунів в понеділок написав у Facebook, що Єнакіївський метзавод, що раніше знаходилися під контролем холдингу Метінвест Ріната Ахметова, почне працювати з 27 квітня. "Сировина на підході! З понеділка працівників, що беруть участь у підготовці до запуску заводу, викликали на роботу", - повідомив він.
У Сєвєрсталі і Металоінвесті продовжують спростовувати факт переговорів про постачання залізорудної сировини на металургійні підприємства "ДНР" і "ЛНР". При цьому в компаніях не стали коментувати, чи можуть поставки ЗРС здійснюватися через сторонні структури.
Метінвест, у свою чергу, застеріг від незаконної експлуатації своїх активів, що залишилися на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, у тому числі від поставок металургійної сировини цим підприємствам.
У березні ЗМІ повідомляли, що російський уряд рекомендував Сєвєрсталі і Металлоінвесту розглянути можливість поставок залізної руди на підприємства Донецької і Луганської областей. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, а також обидві компанії спростовували цю інформацію.
Постачання сировини на металургійні заводи, розташовані в самопроголошених республіках, припинилися в лютому через транспортну блокаду. Метінвест 15 березня заявив про втрату контролю над діяльністю своїх підприємств на території непідконтрольної.

Related

Події в Україні 1612334431916871862

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item