Порошенко припинив громадянство Артеменка - Ляшко

Артеменку припинили громадянство України

Президент припинив громадянство України нардепу Андрію Артеменку.

Президент Петро Порошенко в суботу, 29 квітня, підписав указ про припинення громадянства України народного депутата Андрія Артеменка. Про це повідомив лідер Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці у Facebook.
За його словами, Артеменка позбавили громадянства у зв'язку з добровільним набуттям ним у 2005 році громадянства Канади.
 
"Це унікальний і перший за 26 років незалежності випадок, коли державний чиновник відповів за порушення Конституції України, яка передбачає тільки одне - українське! - громадянство. Зараз Артеменко і його захисники будуть кричати, що Конституція України забороняє позбавляти громадянства. Позбавляти - так, а припиняти - ні, не забороняє!", - написав Ляшко.
 
Він також зазначив, що тепер його політсила вимагатиме, щоб Верховна Рада на першому пленарному засіданні 16 травня достроково припинила депутатські повноваження Артеменка.
 
За інформацією Ляшка, вранці 29 квітня Артеменко полетів до Відня.
 
 
Раніше ГПУ звернулася до глави МВС Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати українського громадянства Артеменком.
 
Сам Артеменко, який став широко відомий на початку року завдяки "мирному плану зі здачі в оренду Криму Росії", заявив, що анулював свій канадський паспорт ще у 2014 році.

Related

Гаряча новина 2281640943584773096

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item