НАБУ розпочало досудове розслідування через скандальну формулу Роттердам+

В ціну виробленої українськими теплоелектростанціями електроенергії була закладена вартість вугілля за формулою Роттердам+
Національне антикорупційне бюро розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо скандальної формули ціни на вугілля Роттердам+, повідомив народний депутат Віктор Чумак з посиланням на відповідь НАБУ.
"За результатами проведеного збору та узагальнення інформації щодо формування Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вартості електроенергії за формулою Роттердам+ 24.03.2017 Національним антикорупційним бюро розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України", - йдеться у відповіді НАБУ на запит депутата.

Фото: Віктор Чумак via Facebook
Фото: Віктор Чумак via Facebook


Нагадаємо, що постановою Нацкомісії №289 від 3 березня 2016 року в ціну виробленої українськими теплоелектростанціями електроенергії була закладена вартість вугілля за формулою Роттердам+. Формула розраховується виходячи з цін на вугілля в порту Роттердама і вартості його доставки в Україну.
У свою чергу міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що формула розрахунку ціни вугілля Роттердам+ в Україні не діє. За його словами, вартість вугілля, що видобувається на території України, становить 1730 грн, а ціна за формулою Роттердам+ - близько 3100 грн.
Наприкінці 2016 року через суд безрезультатно намагалися скасувати постанову Нацкомісії, якою була введена формула Роттердам+. Згодом апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, який визнав правомірним формування тарифів на вугілля за формулою Роттердам+.

Related

Події в Україні 8333302899490974139

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item