Меркель укладає військові угоди з Саудівською Аравією


Канцлер Німеччини Анґела Меркель 30 квітня здійснила візит до Королівства Саудівської Аравії, де проводила зустрічі з керівництвом країни. 
У рамках візиту очікується укладення двосторонніх угод щодо співпраці в різних сферах, у тому числі військо-технічній та економічній.
Про це пише DW.
В межах візиту делегація ФРН та керівництво збройних сил Саудівської Аравії вже підписали угоду, згідно з якою фахівці Бундесверу здійснюватимуть вишкіл саудівських військових.
Серед запланованих для обговорення тем - спільна боротьба з терористичним угрупованням "Ісламська держава", збройний конфлікт у Сирії, роль Саудівської Аравії під час громадянської війни в Ємені.
Очікується, що під час одноденного візиту Меркель зустрінеться і з представниками громадянського суспільства.
ФРН, для якої королівство багато років було одним з основних покупців зброї, почала скорочувати поставки, мотивуючи це неможливістю забезпечувати озброєннями і військовою технікою державу, в якій мають місце серйозні порушення прав людини.
Меркель повторила, що Берлін сподівається на сприяння Саудівської Аравії у пошуку політичного вирішення ситуації в Ємені, а також в Сирії.

Related

Події у світі 2649466518893729754

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item