"Янукович зрадив народ України" - Кернес


Колишній президент України Віктор Янукович зрадив народ України, покинувши країну в 2014 році. 
Таку думку в інтерв'ю ZN.ua висловив мер Харкова Геннадій Кернес.
"Він не мене зрадив. Я - окремий громадянин України. Він зрадив народ України. Тим, що більше думав про себе, про свою особисту безпеку, про безпеку своєї сім'ї. А про безпеку людей, українців, про наслідки він не думав. Він не повинен був залишати країну. він же був доступний до переговорного процесу", - сказав він.
Свої слова "Українській правді" про те, що він дав би Януковичу при зустрічі щигля, Кернес пояснив, що зробив би це "за його поведінку, за відношення взагалі до людей, до життя".
Янукович був обраний президентом України в 2010 році. 22 лютого 2014 року, після трьох місяців протестів на Майдані, Верховна Рада визнала його самоусунувся від посади і не виконують свої обов'язки, після чого було оголошено нові президентські вибори. У тому ж місяці Янукович залишив Україну, зараз з сім'єю проживає в Росії. В Україні Янукович є фігурантом кримінальної виробництва за статтею "державна зрада". Йдеться про лист до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну. Головна військова прокуратура отримала від ООН фотокопії заяви, документ був опублікований в ЗМІ. 14 березня Генеральна прокуратура України передала справу Януковича в суд. Справа Януковича розглядатиме колегія з трьох суддів Оболонського райсуду у складі голови суду Владислава Дев'ятка, його заступника Дмитра Камбулова і судді цивільно-адміністративної колегії суддів Максима Титова.

Related

Політика 7455371302976800434

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item