Луценко розповів про "общак" Януковича


Конфісковані кошти в розмірі 40 млрд грн спільників режиму Януковича знаходяться на близько 100 рахунках. Їх направлять до Держказначейства до кінця п'ятниці.
Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.
За його словами генпрокуратура веде справу про злочинну організацію.
"У якій підозрюється громадянин Янукович, Курченко, Клименко, Арбузов, низка інших впливових осіб.
У справі багато напрямків. Наприклад, розкрадання коштів "Укретелекому". Вчора направили до суду клопотання про заочне засудження Арбузова.
По Клименку з боями суд дозволив заочне засудження. Те саме очікуємо щодо Курченка і багатьох інших членів цієї злочинної організації", - сказав він.
"В одному з епізодів розслідувалося розкрадання державного бюджету через цінні папери, котрі купувалися на кошти, здобуті злочинним шляхом. Потім легалізовувалися та ще й із серйозним відсотком у валютному вигляді. Ми виявили члена цієї злочинної організації, який дав викривальні покази на керівництво і способи розкрадання, конкретні фірми і їхні рахунки.
Це взяв до уваги Краматорський суд. Той, хто дав покази, отримав умовне покарання. Суд прийняв рішення про конфіскацію злочинної організації Януковича, які були заморожені з 2014 року на рахунках Ощадбанку, Приватбанку, Ексімбанку", - розповів Луценко.
"Зараз процес конфіскації - переводу з рахунків офшорних кампаній на єдиний канзачейський - відбувається у технічний спосіб, під контролем прокурорів і силових структур. Українські громадяни отримають можливість використати 1,5 мільярди доларів", - резюмував Луценко.

Related

Гаряча новина 3055384379310329714

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item