В ОБСЄ повідомили про застосування системи залпового вогню в Луганській області

В ОБСЄ зафіксували зменшення кількості порушень у Донецькій області
Члени спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) повідомили про застосування системи залпового вогню в Луганській області, йдеться у звіті місії за 8 травня.
За даними спостерігачів, увечері 7 травня і в ніч на 8 травня місія здійснювала моніторинг в підконтрольному "ЛНР" н. п. Кадіївка в 50 км на захід від Луганська.
"Спостерігачі чули 30 вибухів (6 вибухів невизначеного походження, 14 - пострілыв з артилерії невстановленого калібру і 10 - розривыв артилерії невстановленого калібру), все за 10-13 км від місії. Потім СММ зафіксувала залп з 14 ракет з РСЗВ БМ-21 Град, 122 мм за 1-3 км у невстановленому напрямку", - йдеться у звіті місії.
За даними місії, зафіксовано менше порушень "тиші" в Донецькій області. При цьому зафіксовано більше вибухів (приблизно 270) порівняно з попередньою добою (орієнтовно 150). У Луганській області - більше порушень режиму тиші (120 вибухів проти 40 за попередній період).
Зокрема, в Донецькій області спостерігачі повідомляють про вибухи, оцінених як постріли з 82-мм міномета, гармати СПГ-9 і ручного протитанкового гранатомета, а також озброєння невстановленого типу.
"Камера також зафіксувала приблизно 60 черг з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - повідомили в місії.
Також, 8 травня СММ спостерігала за масовими зборами та заходами з нагоди святкування Дня пам'яті і примирення в Харкові, Дніпрі, Івано-Франківську та Одесі.
"За час перебування спостерігачів на місцях проведення вище згаданих зборів жодних інцидентів, пов'язаних з безпекою, зафіксовано не було", - йдеться у звіті місії.
Нагадаємо, бойовики ОРДЛО намагаються дискредитувати керівництво України в порушенні міжнародного права і Мінських домовленостей

Related

Події в Україні 8322932669329275094

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item