Трамп: Росія відповідальна за повне виконання мінських домовленостей

Трамп повідомив, що його адміністрація готова і надалі брати участь у врегулюванні конфлікту на Донбасі і підкреслив відповідальність Росії за повне виконання мінських домовленостей
Президент США Дональд Трамп на зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим підняв питання про мінські домовленості, йдеться в повідомленні Білого дому.
Трамп повідомив, що його адміністрація готова і надалі брати участь у врегулюванні конфлікту на Донбасі і підкреслив відповідальність Росії за повне виконання мінських домовленостей.
"Президент висловив готовність своєї адміністрації продовжувати брати участь у врегулюванні конфлікту і підкреслив, що Росія відповідальна за повне виконання мінських угод", - сказано в заяві Білого Дому.
На зустрічі Трамп також закликав РФ "приструнити" президента Сирії Башара Асада.
"Трамп підкреслив необхідність спільної роботи для того, щоб покласти край конфлікту в Сирії, зокрема, підкреслив необхідність для Росії приструнити Асада, Іран і іранських посередників", - йдеться в заяві Білого дому.
Американський президент також порушив питання про більш широке співробітництво з врегулювання конфліктів на Близькому Сході і в інших точках. Він підкреслив своє прагнення налагодити кращі стосунки між Сполученими Штатами і Росією.
Раніше подробиці переговорів з Трампом і Тиллерсоном розповів Лавров.
Перед цим прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що переговори Лаврова з керівництвом США не є підготовкою до особистої зустрічі Трампа і Володимира Путіна.
2 травня відбулася телефонна розмова між лідерами двох країн, під час якої обговорювалася боротьба з тероризмом на Близькому Сході та ракетні випробування КНДР. Представники Білого дому назвали переговори "конструктивними".
Держсекретар Рекс Тіллерсон також позитивно оцінив результати розмови між президентами США і РФ .
За даними джерел WSJ, Трампу і Путіну під час телефонної розмови не вдалося досягти суттєвого прориву з ключових питань.

Related

Політика 4914281556799479288

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item