У будинок фермера кинули гранату


У будинок фермера кинули гранату, щоб захопити землю.
Минулої ночі у будинок фермера з Херсонщини кинули гранату. До таких дій вдалися рейдери, щоб отримати землю.
"Ми з дружиною спали. Раптом о 4.15 ранку прогримів вибух. Будинок здригнувся. З вікон вилетіли шибки. Двері та стіни пошкодило осколками гранати. На щастя, ми з дружиною перебували y іншій кімнаті", - розповідає голова СГП рАТ ім. Кірова Микола Мартиновець.
До таких методів вдався голова Преображанської сільради зі своєю командою, каже фермер.
"Хочуть силою забрати землю селян, яка перебуває y мене в оренді до 23-25 року. Восени вони організовували рейдерські захоплення землі. Торік на початку листопада обробили гербіцидами більше 300 гектарів озимої пшениці. Нинішньою весною перекультивували 35 гектарів посівіві ячменю та ріпаку", - розповідає Микола Мартиновець.
За словами голови господарства, майже рік триває ця "війна". За цей час неодноразова звертався до правоохоронних органів.
"Написав y районну прокуратуру близько 40 заяв. Відкрито лише 8 кримінальних проваджень. Але навіть відкриті справи не розслідували. Місяць тому написав лист в СБУ, але до сьогоднішнього дня ніхто нічого не робив", - каже фермер.
На місці злочину поліція знайшла частини гранати Ф1. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 94 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна. Карається позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років.
Більше ніж 4 тисячі фермерів піддалися рейдерським атакам за останній рік.

Related

Гаряча новина 6023824086298962279

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item