Екс-глава розвідки США: відставка Комі є “черговою перемогою Росії“

Джеймс Клеппер
Колишній керівник Національної розвідки США в період адміністрації Барака Обами Джеймс Клеппер в інтерв'ю телеканалу ABC заявив, що рішення Дональда Трампа звільнити главу ФБР Джеймса Комі є “черговою перемогою Росії“.
"Сталося так, що людину, яка очолювала розслідування про можливий зв'язок між штабом Трампа та Росією, тепер усунено. Так що росіяни можуть розцінювати це як чергове очко в їх користь", - завив Клеппер.
На питання ведучого про те, як Клеппер оцінює реальність інформації про змову Трампа з Росією, екс-глава розвідки підкреслив, що на момент публікації доповіді з даними про зв'язки президента США з Кремлем "не було ознак" того, що вона вірна. У той же час він зазначив, що якщо ФБР дійсно вдалося знайти якісь докази такої таємної угоди, служба могла не поділитися ними з розвідкою.
Уточнимо, що Джеймс Клеппер був керівником Національної розвідки США з 2010 по 2017 рік. У листопаді 2016 року він подав у відставку.
Нагадаємо, 9 травня Трамп відправив у відставку директора ФБР Джеймса Комі, який обіймав цю посаду з 2013 року. Президент США аргументував своє рішення тим, що Комі втратив довіру у Вашингтоні. У той же час за даними ЗМІ, напередодні свого звільнення Комі спробував домогтися додаткового фінансування розслідування втручання Росії у вибори в США в 2016 році.

Related

Події у світі 3768138900474431369

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item