Україна стане прикриттям Трампа від імпічменту - політолог

Трамп може зайнятися російсько-українським конфліктом, вважає політолог


Після зустрічі з Лавровим і Клімкіним президент США ухвалить рішення щодо політики в Україні, вважає експерт.

 
Старший науковий співробітник Інституту всесвітньої історії НАНУ Максим Ялі висловив думку стосовно візиту Міністра закордонних справ України до Вашингтона.
 
Політолог вирішив відповісти на питання, що спільного у відставці директора ФБР і візитах глав МЗС РФ і України до Вашингтона.
 
"Реальною причиною, на думку більшості аналітиків, з яким я згоден, є, звичайно ж, розслідування, яке веде ФБР щодо зв'язків оточення Трампа з урядовими структурами РФ під час президентської кампанії 2016 року в контексті втручання Кремля у процес виборів. І, судячи з усього, справа набирає обертів", - написав Ялі.
 
Політолог нагадав про матеріали ЗМІ, у яких стверджувалося, що буквально відразу після вступу на посаду Дональд Трамп під час зустрічі з Комі вимагав того "присягнути на вірність". Але той відмовився. Як і потім ще не один раз.
 
"Так уже "збіглося", що рішення про звільнення глави ФБР Дональд Трамп прийняв за кілька днів до приїзду глави МЗС РФ Сергія Лаврова. На зустрічі якого з Рексом Тіллерсоном, за офіційними повідомленнями, планувалося обговорити, зокрема, шляхи вирішення сирійського і українського конфліктів. Збіг? Не думаю", - пише Ялі.
 
Далі політолог розповідає про тактику команди Трампа, яка спробувала відвернути від "російського" скандалу всередині США шляхом спроби "вирішення" чергового конфлікту. Спершу це був ракетний удар по аеродрому в Сирії, якраз незабаром після того, як американським ЗМІ стало відомо, що ФБР розслідує справу про зв'язки з росіянами вже і зятя, а за сумісництвом і головного радника американського президента, Джареда Кушнера.
 
"Буквально відразу після цього на хвилі першого медійного та політичного успіху Трамп направляє американську флотилію до берегів Північної Кореї. І тепер уже всі світові ЗМІ, включаючи американські, обговорюють загрозу ядерної війни на Корейському півострові. А розслідування тим часом триває", - додає політолог .
 
І, щоб укотре відвернути увагу американської громадськості, адміністрація Трампа взялася за "вирішення" ще одного міжнародного конфлікту. Цього разу російсько-українського. Для створення відповідного PR-антуражу, як виявилося незабаром, до Вашингтона був терміново викликаний глава українського МЗС Павло Клімкін.
 
"Головний позитив для нас у тому, що Держдеп офіційно ще раз підкреслив, що без врегулювання конфлікту на Донбасі поліпшення американо-російських відносин, не кажучи вже про зняття санкцій, очікувати не варто", - пише Ялі.
 
"Українське питання" для адміністрації Трампа найближчими місяцями стане значно пріоритетнішим, ніж раніше. Оскільки з усіх трьох конфліктів (сирійського, північнокорейського і українського) у конфлікті на Донбасі задіяно найменшу кількість глобальних і регіональних гравців. А найточніше один - Росія. І, отже, його простіше вирішити. Так що чекаємо розвитку подальших подій", - завершує політолог.
 
Нагадаємо, раніше в Білому домі заявили, що американський лідер має намір співпрацювати з РФ, але буде протистояти її поведінці в Україні та Сирії.

Related

Політика 6571755165029509870

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item