Клімкін: США готові тиснути на Росію, є дуже цікаві ідеї

США готові приєднатися до процесу врегулювання ситуації на Донбасі та здійснювати тиск на Російську Федерацію.
Про це в інтерв'ю "ТСН.Тиждень" заявив глава МЗС України Павло Клімкін.
Говорячи про результати зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, Клімкін заявив: "Один з головних політичних сигналів  - реальне бажання приєднатися до тиску на Росію".
"Є дуже цікаві ідеї, але тільки про них зможу сказати пізніше, коли узгодимо це з усіма нашими партнерами. Будь-які моменти потім потрібно буде узгодити з Німеччиною і новообраним президентом Франції", - зазначив Клімкін. 
"Думаю, такого сигналу (від США) ніхто у Москві не очікував, і в цьому його додаткова цінність. По-друге, цей сигнал має свій зміст про системні намагання РФ вплинути на демократичну систему світу", - зазначив Клімкін.
"Усі прекрасно розуміють, що це не просто загроза, а така загроза, якій потрібно системно протидіяти. І це розуміння у Вашингтоні однозначно є", - додав він.
Клімкін зазначив, що у США є важелі впливу, які мають бути реалізовані спільно з ЄС та іншими країнами G7.
"Це можуть бути реальні політичні сигнали. Звичайно, є економічні важелі впливу, і санкції - це тільки один вираз того, що може запроваджуватися далі", - зауважив він. 
За словами Клімкіна, може йтися про посилення міжнародної складової на Донбасі, про посилення СММ ОБСЄ, про створення іншої місії, яка буде "реально контролювати окуповану територію Донбасу".

Related

Події у світі 6203564763462335983

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item