Бережуть себе на чужині та плекають у серці Батьківщину: Українки прикрасили вишиванками центральні Вічного міста (фотофакти)


З нагоди Всесвітнього Дня вишиванки, українки провели мистецький захід в історичній частині Риму.

12 українських красунь в національних костюмах пройшли імпровізованим ходою від Колізею до площі Іспанії, демонструючи українську традицію жителям і гостям Вічного міста, з гордістю повідомляють ЗМІ. Кульмінацією стало дефіле на всесвітньо відомої "Іспанських сходах", де зазвичай проходять покази мод. Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав Олесь Городецький.

Основна мета акції - популяризація вишиванки і нагадування світові, що в такій прекрасній і багатою на традиції європейської країні, як Україна, досі гинуть люди через російську агресію.

З великим інтересом і щирим захопленням зустрічали "парад вишиванок" перехожі і туристи, фотографуючи та розпитуючи про Україну.

На думку ініціатора заходу, голови Конгресу Українців Італії Мар'яни Тріль, акція вдалася. "Українки Риму таким чином не тільки приєдналися до святкування всесвітнього Дня вишиванки, а й змогли познайомити з українською культурою багатьох італійців. Наші національні традиції надзвичайно багаті - давайте розповідати про них іншим народам! "- зазначила активістка, подякувавши всім учасникам. Захід організовано Конгресом Українців Італії та Оргкомітетом Євромайдан-Рим.










Related

Суспільство 7027261103459729413

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item