Microsoft оголосила про захист користувачів Windows від вірусу-вимагача

Представник Microsoft пояснила, що подібні віруси зустрічалися і раніше
Корпорація Microsoft оновила операційну систему Windows і безкоштовну антивірусну систему компанії, забезпечивши захист від вірусу-шифрувальника WannaCry, з допомогою якого хакери атакували комп'ютери по всьому світу, передає ТАСС з посиланням на прес-секретаря Microsoft Христину Давидову.
"Сьогодні наші фахівці додали виявлення і захист від нової шкідливої програми відомої як Ransom:Win32.WannaCrypt", - сказала вона.
Таким чином, користувачі безкоштовного антивіруса від Microsoft і оновленої версії Windows захищені, зазначила Давидова.
"Ми працюємо з користувачами, щоб надати додаткову допомогу", - додала вона.
Представник Microsoft пояснила, що подібні віруси зустрічалися і раніше.
"У березні ми також представили додатковий захист від шкідливого ПЗ подібного характеру разом з оновленням безпеки, яка запобігає поширенню шкідливого ПЗ по мережі", - зазначила вона.
Нагадаємо, в п'ятницю, 12 травня, вірус-вимагач WannaCry охопив як мнимум 74 країни, в тому числі Росію, Україну і Тайвань. Мова йде про шкідливу програму WannaCry. Вірус потрапляє на пристрій через знімні носії або мережу і повністю блокує його. Для відновлення доступу до інформації вимагають заплатити в криптовалюті.
Перша хвиля кібератаки торкнулася лікарень Великобританії.
Мова йде про суму, еквівалентну $300-600. Медуза встановила, що на біткоін-гаманці, який вказали автори вірусу, перерахували понад $6 тисяч.

Related

Технології 2166058039450852801

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item