У перший день безвізу не впустили чотирьох з 774


Станом на 11:00 774 громадянина України перетнули кордон, не маючи візи в паспорті.

На кордоні з Польщею та Румунією зафіксовані перші відмови у в'їзді громадянам України після початку дії безвізового режиму, повідомив в коментарі "Європейській правді" керівник Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.
 
За його словами, станом на 11 ранку одна відмова зафіксована на кордоні з Польщею - через прикордонний пункт "Шегині" намагався в'їхати до Польщі чоловік, який має заборону на в'їзд, винесену владою Данії - раніше цей громадянин України перевищив термін перебування в Шенгені.
 
Точно за такою ж причиною було відмовлено у в'їзді двом українцям на кордоні зі Словаччиною, в пункті Вишнє Німецьке. Ці громадяни до цього були депортовані з ЄС і знали про заборону в'їзду.
 
На кордоні з Румунією було відмовлено у в'їзді чоловікові, у якого не було біометричного паспорта, він планував перетнути кордон з паспортом старого зразка, але без візи.
 
"Це - відмова, яка за великим рахунком не стосується безвізового режиму", - підкреслив Погорельцев.
 
Всього за перші 11-годинну дію безвізового режиму в ЄС в'їхало 20 660 громадян України (стандартний потік людей на цей час), зокрема 5290 - за біометричними паспортами.

Станом на 11:00 774 громадянина України перетнули кордон, не маючи візи в паспорті.
 
346 з них в'їхали через наземні пункти пропуску між Україною та Польщею, 112 - з Угорщиною, 289 - з Румунією, 27 - зі Словаччиною.
 
Літаками в ЄС прибули 227 громадян, які не мали в паспорті візи - зокрема мова йде про рейси в Рим, Париж, Варшаву, Амстердам. Всі вони успішно і без проблем перетнули кордон з ЄС.
 
Нагадаємо, що 11 червня на кордоні цілодобово чергують консули, щоб відстежувати початок дії безвізового режиму й допомогти громадянам України в разі виникнення позаштатних ситуацій. 

Related

Гаряча новина 2124091723272708540

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item