"При владі люди з генетичним страхом перед Росією" - Шухевич


Після Майдану до влади прийшли люди минулої епохи з генетичним страхом перед Росією.
Про це в інтерв'ю сказав народний депутат, син головнокомандувача УПА Юрій Шухевич.
МИ пропонуємо найцікавіші цитати політика.
Про страх людей при владі
"То вже вроджене, на генетичному рівні – аби щось Росія не сказала, аби Росія не загнівалася. Так воно є. І, власне, доки ті люди, які мають генетичний страх перед Росією, будуть при владі, так воно й буде. Слід розірвати з цим.
Потім впливає невизначеність нашого уряду. Приклад блокада Донбасу – спочатку були ніби проти. Заблокували. І нині уряд визнає – так, і він приєднується до блокади. То вони за чи проти? І так на кожному кроці.
То де ж ми? Ми ще в Радянському Союзі чи вже перейшли ту межу? Ми ще ніде – одною ногою тут, другою – там. І не вирішуємо – ні сюди, ні туди. Врешті решт, навіть, якби вирішили туди, то було би ясно, з ким ми маємо справу. А так – ніби так, і ніби ні".
Про Майдан і після
"Революція гідності йшла під одними прапорами, під одними гаслами, але на хвилі прийшли зовсім інші люди, далекі від ідеалів тих людей, які поклали свої голови на Інститутській і Грушевського. Прийшли люди минулої епохи".
Про "регіоналку" Бережну
"Вона засуджує так звану антитерористичну операцію, вона проти розриву культурних і інших зв'язків з Росією. Одним словом, така відкрита прихильниця "русского мира".
Але я би спитав її, якшо їй такий милий той "русский мир", чого ж вона не живе в тому "русском мире", а перебазувалася до Києва і тут починає свинити? Прикладів такої антиукраїнської діяльності дуже багато".
Про кума Путіна Медведчука і Банкову
"Маємо Медведчука в Києві і пан Медведчук – частий гість на вулиці Банковій. Ось на що треба звернути увагу... Бере і далі участь в тих Мінських переговорах, а головне – що він бере дуже важливу участь в українській політиці, у внутрішній і зовнішній".
Про коаліцію БПП і "Опоблоку"
"А мені дуже часто неясно – хто є коаліцією – БПП і "Народний фронт" чи БПП і "Опоблок"? Ну, і там ще дві групи – "Воля народу" і "Відродження"... Вони ("Опоблок". - Gazeta.ua) мають вплив на процес, і без них теперішній президент Порошенко не може собі дати ради".
Про людей минулої епохи при владі
"Вони тої пуповини відрізати не можуть і не відріжуть. Як сказав покійний Блаженніший Гузар, ми повинні їх пережити. Мені, може, смішно говорити, що я маю їх переживати, але ті всі оповідання про боротьбу з корупцією, про ще щось – це все байки. Як то кажуть, "сказки для приезжих".
Про Інститут національної пам'яті
"От Бережна й інші подали до суду про скасування рішення Київради про перейменування (перейменування вулиці генерала Ватутіна на честь Романа Шухевича. - Gazeta.ua) Хто би мав першим підняти голос? Я думаю, що Інститут пам'яті. Але ж Інститут пам'яті теж так собі…
Ну, перейменовують якесь село з ленінською назвою, повертають йому стару назву, ще щось. А більше що!? А облікувати і оприлюднити повністю всі списки катів нашого народу!? Недавно вшановували жертв у Биківні. То добре".
Про запит Порошенкові
"Я зробив запит до президента, щоб він розсекретив пенсії колишніх секретарів обкомів, ЦК, керівників Верховної Ради, Кабінету міністрів, які отримують величезні пенсії, а ми сьогодні скаржимось, що в нас пенсійний фонд тріщить по швах.
А чому ж не розсекретити, ну, і врешті решт, не скасувати ту ганьбу?"
Про стереотипи
"Сталінізм був не меншим злом, ніж нацизм, а я би сказав, що ще більшим злом за кількістю жертв большевизму, не тільки сталінізму. І то треба сказати людям, щоби люди усвідомили, щоб не так себе залюлькували – "так-так, ми перемогли нацизм, таке зло" і так далі.
Але перемогли нацизм, в той же час посиливши большевизм. І зробили те, що большевизм залишився непокараний і за Голодомор, і за депортацію народів з їхніх земель, і масові жертви, розстріли, і так далі – мільйони-мільйони, які значно перевершують мільйони тих, яких знищив Гітлер".
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Related

Політика 805088524260296331

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item