Екс-глава розвідки США: Розслідування щодо втручання Росії у вибори перевершує Вотергейтський скандал

Джеймс Клеппер
Колишній директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер заявив, що розслідування можливого втручання Росії у президентські вибори перевершує за своїми масштабами Вотергейтський скандал, повідомляє Радіо Свобода.
Зокрема, про це Клеппер заявив 7 червня, виступаючи в австралійському національному прес-клубі у Канберрі.
За словами Клеппера, передача президентом Дональдом Трампом конфіденційної розвідувальної інформації представникам Росії стало проявом або "некомпетентності", або "неповаги" до розвідувального співтовариства.
Екс-глава розвідки вважає, що епізод зі звільненням колишнього директора ФБР Джеймса Комі відображає повну зневагу до незалежності і автономії Федерального бюро розслідувань зі сторони президента. Самого ж Комі Клеппер назвав "видатним державним службовцем".
Вотергейтська справа – скандал у США 1970-х років, який призвів до відставки президента Річарда Ніксона.
Відзначимо, що в США зараз ведеться розслідування щодо втручання РФ в президентські вибори 2016 року і стосовно зв'язків команди Трампа з Москвою.
Агенція Reuters писала, що команда Трампа за останні сім місяців президентської кампанії контактувала з російськими офіційними особами мінімум 18 разів, крім того, штаб республіканця спілкувався з українським політичним діячем Віктором Медведчуком.
За словами екс-директора ЦРУ Джона Бреннана, РФ безсоромно втрутилася у виборчу кампанію в США 2016 року.
"Всім повинно бути ясно, що Росія безсоромно втрутилася в перебіг наших президентських виборів і що вони зробили ці дії, незважаючи на наші рішучі протести і на наше пряме попередження – не робити цього", – підкреслив він.
Згідно з засекреченою доповіддю Агентства національної безпеки (АНБ) США, яка потрапила у розпорядження сайту The Intercept, Головне управління Генштабу ЗС РФ (колишнє ГРУ) здійснило кібератаки на виборчкоми США напередодні президентських виборів.

Related

Події у світі 4342874715355872024

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item