Клімкін про введення візового режиму з Росією: МЗС готове

Павло Клімкін заявив, що не проти введення візового режиму з Росією 
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що дипломатичне відомство готове виконати необхідні процедури для введення візового режиму з Росією.
"Що стосується процедур, МЗС зробить все як потрібно. Готуємося, у нас є відповідний досвід, тому за МЗС в цьому плані не турбуйтеся", - заявив він в ефірі телеканалу 112 Україна
За словами глави МЗС України, введення візового режиму недостатньо для контролю тих, хто прибуває з РФ. Для цього необхідно запровадити режим в'їзду за біометричними паспортами.  
Крім тогою, Клімкін висловив припущення, що в разі введення візового режиму з РФ Кремль спробує нав'язати 3 млн громадян України, які перебувають на території РФ, обов'язкове російське громадянство. 
"Це питання, яке потрібно вирішувати і в часі, і з точки зору цих процедур, на основі чіткого підходу і розуміння, яким чином Росія буде намагатися це перебити, і наших громадян втягувати в обов'язкове російське громадянство. Цьому потрібно однозначно запобігти", - наголосив міністр. 
Нагадаємо, що раніше міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що юридичні механізми для введення візового режиму з РФ вже готові, справа за політичною волею. 
У свою чергу глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Москва готова дзеркально відповісти, якщо Україна введе візовий режим для громадян Росії. 
Введення візового режиму з РФ вже підтримали секретар РНБО Олександр Турчинов, голова СБУ Василь Грицак і спікер Верховної Ради Андрій Парубій. 

Related

Політика 7492081630949516852

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item