Держдеп: США дбають про енергетичну безпеку Європи

Державний департамент США

У США відзначили, що піклуються про енергетичну незалежність європейських партнерів і союзників.

Заступник помічника держсекретаря щодо дипломатії в галузі енергетики Робін Данніган, коментуючи засудження європейськими політиками проекту нових санкцій США проти РФ, заявила, що США і досі піклуються про енергетичну безпеку Європи, передає РИА Новости.
Нагадаємо, глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель і канцлер Австрії Крістіан Керн розкритикували посилення санкцій США проти Росії. Політики вважають, що таким чином США переслідують власні економічні інтереси і намагаються чинити тиск на європейські компанії.
"Без зайвих міркувань - ми піклуємося про енергетичну незалежність Європи, тому що вони наші партнери і союзники", - зазначила Данніган.
"Ми чули багато коментарів про те, що санкції вводяться (проти російських енергетичних компаній) тільки для того, щоб підтримати експорт СПГ із США. Це цікаво, тому що ми підтримуємо енергетичну незалежність Європи так само довго, скільки я працюю в Держдепі - з початку 1990 років... ми підтримували газову незалежність Європи протягом десятиліть, тому що ми дбаємо про безпеку наших партнерів і союзників. І ми не планували бути найбільшими постачальниками газу в Європу, і багато аналітиків говорили, ми ніколи не можемо ними стати", - додала вона.
Раніше повідомлялося, що Сенат США затвердив законопроект щодо розширення санкцій проти Росії.

Related

Економіка 7763061639266754381

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item