Візовий режим з Росією, пояс проти Путіна - що сказав Парубій журналістам


Сьогодні голова Верховної Ради Андрій Парубій провів прес-конференцію, присвячену екватору роботи парламенту восьмого скликання.
Спілкування тривало понад дві години, поставили 35 питань, були 52 регіональні і 53 національні медіа.
Ми пропонуємо читачам найцікавіші тези спілкування спікера з журналістами.
Україна в НАТО
"Вступ до НАТО - це амбітна мета, але угода про асоціацію і діючий безвіз довели - Україна навчилася домагатися свого, для нас немає неможливого. Ми ще побачимо прапор України перед штаб-квартирою НАТО в Брюсселі"
Балто-Чорноморський безпековий пояс
"Важлива співпраця країн Балто-Чорноморського поясу – країн Балтії, Румунії, Польщі, України, Грузії, можливо Молдови. Ці країни мають дуже багато спільного з питань безпеки – усі вони межують з РФ і всі дуже глибоко розуміють питання викликів, що стоять перед нашими регіонами та рівень загрози від Путіна"
Візовий режим з Росією
"Звернення до Кабінету Міністрів України про повернення до візового режиму може бути на наступному пленарному тижні, якщо в результаті політичних консультацій ми вийдемо на консенсус".
Зняття недоторканності з п'ятьох народних депутатів
"По часу, по регламенту, який передбачає процес зняття недоторканості, ми встигаємо це питання винести в четвер (13 липня – ред.) останнього пленарного тижня"
Законопроект щодо реінтеграції Донбасу
"Ідея ще перебуває на стадії обговорення. Чи буде вона оформлена в законопроект? Не можу говорити упевнено. Але це також - один з амбітних планів, який ми націлені розглянути наступного пленарного тижня...
Пропонується прийняти новий формат, який давав би можливість проведення військових дій, військових операцій, і який не припиняв би демократичну процедуру. А також створення більш ефективного управління всіма нашими і підрозділами сил безпеки, і місцевими військовими адміністраціями - оперативний штаб, який був би єдиним центром управління з питань безпеки на окупованих і прифронтових територіях"
На зміну виборчої системи немає політичної волі
"На сьогодні немає політичної волі на жоден із законопроектів, які є у Верховній Раді. Їх сім. Питання залишається в дискусії"
Летальна зброя від США
"Це питання перебуває на розгляді (в адміністрації президента США - ред.), і я сподіваюся, що його буде вирішено до кінця цього року, цієї осені. Я дуже розраховую, що політичне рішення в адміністрації президента буде таким же, як в Конгресі США, і це питання для України буде вирішено"
Перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей
"Що стосується перейменування областей - це є у нас у порядку денному.
Наскільки мені відомо, вже існує законопроект... І потрібно його прискорити, щоб привести до відповідності не тільки міста, але й області України"
15 травня минуло 900 днів роботи Верховної Ради восьмого скликання. На позачергових виборах у жовтні 2014 року до парламенту пройшли "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка", "Самопоміч", "Опозиційний блок", Радикальна партія Олега Ляшка і "Батьківщина".
У Раді працює 423 депутати — 225 обрані за списками партій і 198 — в одномандатних округах. Свої повноваження парламент має припинити 2019 року.

Related

Політика 5406994368859786916

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item