Львів бунтує. Садовий закликав містян не блокувати дороги сміттям

У Львові почали висипати відходи на автодороги
Мер Львова Андрій Садовий у своєму щотижневому відеозверненні 9 червня звернувся до львів’ян з проханням не блокувати доріг і не засипати їх сміттям.
"Півтора місяця тому державна влада в особі голови обласної адміністрації в присутності віце-прем’єра Кістіона поставила підписи під меморандумом, який передбачав зняття сміттєвої блокади Львова. Місто, зі своєї сторони, в максимально короткі терміни виконало всі зобов’язання", - сказав політик.
За його словами, сміттєва блокада Львова, не дивлячись на ухвалений меморандум, триває.
Окрім того, Садовий вважає тиском відкриття кримінальних справ проти перевізників, які погоджуються працювати з містом.
"Я ще раз хочу наголосити – ми маємо і транспортні, і фінансові ресурси, аби очистити місто. Єдина причина, чому це не відбувається – блокада. Нам системно закривають доступ до всіх полігонів", - заявив Садовий.
За його словами, наразі в місті переповнена понад третина майданчиків для сміття.
"Мова йде про стихійні перекриття доріг і висипання сміття на автомагістралі, до яких львів’ян закликають організовані групи невідомих", - повідомив він.
Нагадаємо, прокуратура Львівської області відкрила кримінальну справу за фактом невивезення побутових відходів зі Львова.
Колапс системи утилізації сміття у Львові стався після інциденту на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області, де сталася пожежа. 30 травня 2016 року приблизно о 15:30 на звалищі сталося обвалення сміття. Під завалами загинули троє пожежників і один комунальник. 
Пізніше влада Львова була змушена вивозити сміття на полігони в інших областях України, що викликало спротив як з боку місцевої влади, так і на державному рівні. 

Related

Події в Україні 8625377486889513250

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item