Як готувати запечену в духовці рибу

Риба, запечена в духовці — це зручний і не складний рецепт приготування риби різних розмірів. Такий спосіб приготування риби робить страву низькокалорійною. Надамо два рецепти запеченої риби.

Філе лосося на морській солі

Кількість порцій — 2

Інгредієнти:

  • 250 г філе лосося з шкірою
  • 165 г великої морської солі

Спосіб приготування

  1. Доведіть духовку до 210 градусів С. На жаростійке блюдо насипте рівним шаром сіль, після укладіть філе риби згори. Запікайте в духовці близько 10-18 хвилин.
  2. Тушку риби очистіть від шкіри і покладіть на злегка підігріте блюдо. Прикрасьте часточками лимона, листям салату і (чи) свіжим зеленим кропом. Заправте сметаною (бажано, жирністю 25% червоною ікрою із стрілкою зеленої цибулі.
    Як готувати запечену в духовці рибу

***

Плоска риба, запечена в духовці

Для запікання в духовці підходить велика плоска риба, наприклад, камбала, палтус, густера. Запікають її при нижчій температурі.

Інгредієнти:

  • Велика плоска риба

Спосіб приготування

  1. Доведіть духовку до 90 градусів С. Помийте і почистіть рибу, видаліть зябра (голову і плавці можна залишити), протріть кухонною серветкою або рушником і покладіть на деко. Деко змащувати не треба. Дрібну рибу запікайте 45, більшу — 55-80 хвилин. Щоб перевірити готовність риби, обережно ткніть вилку в потовщену її частину. Якщо м’якуш стала білою і легко відділяється від кісток, риба готова.
  2. Рибу очистіть від шкіри і викладіть на теплі тарілки. Подайте з натертим хріном, вареною цілою картоплею і овочами.
Як готувати запечену в духовці рибу

Related

Смачно 3777374260676047132

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item