Як готувати запечену в духовці рибу
https://povnatorba.blogspot.com/2017/06/blog-post_97.html
Риба, запечена в духовці — це зручний і не складний рецепт приготування риби різних розмірів. Такий спосіб приготування риби робить страву низькокалорійною. Надамо два рецепти запеченої риби.
Філе лосося на морській солі
Кількість порцій — 2
Інгредієнти:
- 250 г філе лосося з шкірою
- 165 г великої морської солі
Спосіб приготування
- Доведіть духовку до 210 градусів С. На жаростійке блюдо насипте рівним шаром сіль, після укладіть філе риби згори. Запікайте в духовці близько 10-18 хвилин.
- Тушку риби очистіть від шкіри і покладіть на злегка підігріте блюдо. Прикрасьте часточками лимона, листям салату і (чи) свіжим зеленим кропом. Заправте сметаною (бажано, жирністю 25% червоною ікрою із стрілкою зеленої цибулі.
***
Плоска риба, запечена в духовці
Для запікання в духовці підходить велика плоска риба, наприклад, камбала, палтус, густера. Запікають її при нижчій температурі.
Інгредієнти:
- Велика плоска риба
Спосіб приготування
- Доведіть духовку до 90 градусів С. Помийте і почистіть рибу, видаліть зябра (голову і плавці можна залишити), протріть кухонною серветкою або рушником і покладіть на деко. Деко змащувати не треба. Дрібну рибу запікайте 45, більшу — 55-80 хвилин. Щоб перевірити готовність риби, обережно ткніть вилку в потовщену її частину. Якщо м’якуш стала білою і легко відділяється від кісток, риба готова.
- Рибу очистіть від шкіри і викладіть на теплі тарілки. Подайте з натертим хріном, вареною цілою картоплею і овочами.