Експерти NASA попередили про дощове майбутнє Землі

Землі прогнозують сильні дощі
На думку дослідників з NASA, кількість дощів на нашій планеті буде тільки збільшуватися.
Нове дослідження показує, що більшість глобальних кліматичних моделей може недооцінювати кількість дощу, який буде випадати в тропічних районах Землі в найближчі роки, повідомляється на сайті NASA.
Зростання об'ємів опадів на нашій планеті група вчених на чолі з Хаі Су з Лабораторії реактивного руху NASA в Пасадені пов'язує зі скороченням над тропіками числа висотних хмар, що викликано глобальним потеплінням. Висотні хмари вловлюють і накопичують тепло верхніх шарів атмосфери, а, коли їх мало, атмосфера над тропіками охолоджується, і в регіоні частіше йдуть дощі.
"Спостереження за останні 30 - 40 років показали, що широка зона висхідного повітря з центром на екваторі звужується в міру потепління клімату", - відзначають дослідники.
Для збору даних команда використовувала спостереження вихідного теплового випромінювання, отримані за допомогою NASAs spaceborne Clouds, Earths Radiant Energy System (CERES) і інших супутникових інструментів, а також наземного устаткування.
Раніше ЗМІ повідомляло, що експерти Всесвітнього фонду дикої природи очікують невелике похолодання на Землі в найближчі два роки. При цьому загальна тенденція глобального потепління збережеться.

Related

Цікаво 4647795454205113696

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item