Астрономи знайшли сліди Планети X на краю Сонячної системи

Гіпотетична планета в поданні художника
Дослідники з США, які вивчають крижані об'єкти в Поясі Койпера, знайшли аномалії в їх орбітах, за які може відповідати планета розміром з Марс.
Пояс Койпера починається за орбітою Нептуна і закінчується на відстані в 55 разів далі від Сонця, ніж Земля. Вчені виявили ознаки дивних перекосів в орбітах далеких об'єктів пояса Койпера, пише New Scientist.
"Ті аномалії, які ми знайшли, неможливо пояснити, якщо вважати, що ми відкрили всі планети Сонячної системи. Їх може породити планета, чиї розміри як мінімум не поступаються марсіанським", - розповідає Кетрін Волк з університету Арізони.
На думку астрономів, десята планета може бути віддалена від Сонця на відстань 50 астрономічних одиниць, а її орбіта нахилена до площини екліптики на вісім градусів.
Планетологи припускають, що орбіта планети може проходити через ту частину неба, де знаходиться яскравий диск Галактики, чиє сяйво перекриває тьмяне світло від планети на околицях Сонячної системи.
Раніше НВ розповідало, що аналізуючи аномальні відхилення в орбітах Седни і декількох інших об'єктів астероїдної хмари, американські астрономи Майк Браун і Костянтин Батигін з Каліфорнійського технологічного інституту прийшли до висновку, що на орбіти цих об'єктів надає гравітаційний вплив якесь велике тіло. Планета Х, на їхню думку, перевищує Землю за масою в 10 разів.

Related

Цікаво 4298821466664215798

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item