Вітамін В і темний шоколад. П'ять типів продуктів для ясності розуму

Темний шоколад покращує роботу мозку
Британський дієтолог Антоніа Маґор назвала п'ять типів продуктів для здоров'я мозку.
Кожен з нас відчував стан "каші в голові", коли дратують сторонні звуки, відчувається втома, коли нас супроводжують забудькуватість і неуважність. Щоб запобігти або позбавитися від такого стану, важливо переглянути свій раціон, вважає Антоніа Маґор.
На порталі Byrdie дієтолог описує п'ять типів продуктів харчування, корисних для кращої роботи мозку.
Продукти, що містять Омега-3 жирні кислоти
(для довгострокового здоров'я мозку)
Щоб запобігти не тільки можливій "каші в голові", але і передчасному старінню мозку, важливо вживати їжу, багату на Омега-3 жирні кислоти. Кращим варіантом такої їжі є жирна риба: анчоуси, лосось, тунець, макрель, сардини, оселедець, форель і так далі. Також Омега-3 можна отримувати з рослинних продуктів: горіхів, бобів, авокадо, рапсової олії, насіння льону.

© Pexels
© Pexels


Білковий сніданок
(У напружені дні)
На початку дня, який обіцяє бути насиченим і напруженим (у багатьох такі дні - щодня), важливо вживати білок. Білки підвищують рівень серотоніну і дофаміну, які сприяють ясності розуму і кращій пам'яті. Тому на сніданок варто їсти яйця, йогурт, горіхи, насіння, м'ясо, рибу, тофу, квасолю і боби.

© Pexels
© Pexels


Продукти з вітамінами групи B
(Щоранку)
Вітаміни групи B корисні як для тіла, так і для розуму. Вживання продуктів з вітамінами B дозволяє отримати енергію для вирішення складних розумових завдань протягом дня. Знайти вітамін B можна в шпинаті, бобових, яйцях, цільнозерновому хлібі, молоці й зелених овочах.

© Pexels
© Pexels


Темний шоколад
(Для сконцентрованості перед важливою зустріччю)
Темний шоколад містить активні флавоноли какао - тип антиоксидантів, який покращує кровообіг, що приносить більше кисню в мозок, підвищує настрій і покращує когнітивні здібності. Какао також містить невелику кількість натурального кофеїну, який дає мозку енергію і запобігає втомі. На додачу до всього, темний шоколад сприяє виробленню дофаміну - гормону щастя.

© Pixabay
© Pixabay


Пробіотики
(Для нормальної роботи кишечника і гарного настрою)
Стрес та інші емоції впливають на шлунково-кишковий тракт. Однак дослідження показують, що відбувається і навпаки: мікробіом кишечника впливає на виробництво нейромедіаторних гормонів, в тому числі і серотоніну. Тому для здоров'я мозку і хороших емоцій важливі пробіотики. Вони містяться в квашеній капусті, кефірі, сирі, тофу, соєвому соусі і так далі.

© Pixabay
© Pixabay

Related

Здоров'я 6075649347987395788

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item