Затримали жінку-психолога, яка надихала бойовиків на вбивства


СБУ затримала в зоні АТО жінку-психолога артилерійського бандформування "кольчуга" терористів ДНР.
Трапилося це під час спроби зловмисниці потрапити на контрольовану українською владою територію, повідомляє прес-служба СБУ.
У середині 2014 року 28-річна уродженка Донеччини, яка є дипломованим психологом, добровільно приєдналася до лав бойовиків ДНР.
За дорученням одного з ватажків терористів зловмисниця запроваджувала та застосовувала методи психологічного впливу на особовий склад бандформування.
Супроводжувала процес відбору охочих вступити до лав угруповання. Займалася психологічним натхненням бойовиків на вбивства українських військових. При цьому нехтувала власним життям заради нав'язаних проросійською пропагандою ідей псевдодержавного утворення ДНР, - йдеться у повідомленні СБУ.
Слідчі СБУ документально підтвердили активне сприяння жінки діяльності терористів та близькі контакти із ватажками артилерійського бандформування.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Затриманій повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Дзержинський міський суд Донецької області визнав винним в.о. командира взводу снайперів однієї з військових частин, який займався посібництвом бойовикам. Його засудили до 9 років тюрми з позбавленням військового звання.

Related

Події в Україні 2907514200980299094

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item