Гройсман відреагував на катування бойовиками жінки-інваліда


Україна підготувала звернення до міжнародних організацій і судових інстанцій у зв'язку з тортурами, які застосовували бойовики окремих районів Луганської області до незаконно затриманої ними на КПВВ "Станиця Луганська" українки Людмили Сурженко.
Про це написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в Facebook.
"Людмилу Сурженко, викрадену терористами, відпустили з полону. Зараз вона в безпеці і під наглядом лікарів у вкрай важкому психологічному стані. Людмилі надається вся необхідна допомога, підготовлені звернення до міжнародних організацій та судових інстанцій", - зазначив Гройсман.
Він висловив переконання, що ця жорстокість обов'язково буде покарана, як і всі інші злочини, які вчиняються на Донбасі.
Жінка жила з мамою в окупованому Луганську, іноді вибираючись на українську територію за продуктами і медикаментами. Під час однієї такої поїздки, 13 липня, на неї звернули увагу терористи ЛНР. Свідки розповідають, що на пункті пропуску між Станицею Луганською, підконтрольною ЗСУ і псевдо-республікою, бойовики примусили Сурженко показати вміст сумки, ретельно переглядали документи, а потім забрали з собою "на перевірку".
Не дочекавшись дочку, мама Людмили підняла на ноги міжнародні організації, яким дозволено працювати на непідконтрольних територіях. З чуток, Людмила була викрадена співробітниками МГБ ЛНР, терористи підозрювали її в "шпигунстві" і діяльності, спрямованій на підрив "молодої республіки".

Related

Суспільство 4799815170973839939

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item