Донька загиблого добровольця з Луганська урочисто підняла прапор у Львові


Біля будівлі Львівської ОДА відбулася урочиста церемонія підняття державного прапора України. Право підняти державний стяг надали Ангеліні Гуртяк - дівчинці з Луганська, доньці загиблого добровольця - молодшого лейтенанта Юрія Гуртяка.


Повідомляє прес-служба ЛОДА.
Також курсанти роти почесної варти Академії сухопутних військ пройшли урочистим маршем.








"Доки є наш синьо-жовтий прапор, доки є наш золотий тризуб, доти є наша Україна і доти є ми, українці. Це символ не просто нашої держави - це символ нашої достойності, символ нашої перемоги, адже нам є чим гордитися, нам є що захищати", - сказав голова ЛОДА Олег Синютка.
Окрім головного прапора області, військові урочисто пронесли синьо-жовті стяги з різних районів Львівщини, які були з українськими воїнами у боях з російсько-терористичними військами на Донбасі.
"Це прапори 2014 року, коли перші підрозділи зі Львівської області – 24 бригада, 80 аеромобільна бригада, інженерний полк – вийшли для захисту національних інтересів на Донбас. Дуже багато хлопців, які пішли під ними до іншого світу, але тому вони і безцінні", - розповів керівник регіонального медіацентру Міноборони Олександр Поронюк.
Після цього розпочався концерт-дефіле, який підготував військовий оркестр Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.
Юрій Гуртяк народився 3 серпня 1985 року в селі Містки Сватівського району Луганської області. Український військовослужбовець батальйону "Айдар". Лицар ордена Богдана Хмельницького I ступеня (посмертно). Загинув 11 липня 2016 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. У жовтні 2016-го в пам'ять про Юрія в корпусі хімічного факультету Східноукраїнського університету в Сєвєродонецьку на його честь відкрили меморіальну дошку.

Related

Події в Україні 892066161966077238

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item