Держдеп США прокоментував повідомлення про постачання Україною ракетних двигунів до КНДР

Хізер Нойерт
Держдеп знайомий з публікаціями, в яких стверджувалося про постачання в КНДР ракетних двигунів українського виробництва, заявила під час брифінгу офіційний представник американського зовнішньополітичного відомства Хізер Нойерт.
"Зрозуміло, ми знаємо про ці повідомлення. Ми поставимося до цього питання дуже серйозно, якщо повідомлення підтвердяться", - заявила Нойерт журналістам.
За її словами, завдання США і всього світового співтовариства - стримати військові амбіції Північної Кореї.
"Прийнято багато резолюцій Ради безпеки ООН. Вони зобов'язують всі держави, включаючи Україну, запобігати відправкам стратегічно важливих технологій до КНДР. У минулому - я знаю, що Україна запобігала поставку заборонених матеріалів до країн, що викликають велике занепокоєння", - зазначила представник Держдепу.
Вона підкреслила, що США і Україна пов'язують "хороші, цільні відносини", нагадавши про недавній візит до Вашингтона українського президента Петра Порошенка.
"Ми не коментуємо повідомлення розвідки. Україна, слід зазначити, має дуже надійну історію зусиль в області нерозповсюдження, в тому числі щодо КНДР", - додала Нойерт.


Нагадаємо, що видання The New York Times з посиланням на дослідження експерта Майкла Ельмана повідомило, що успіх Пхеньяна в випробуваннях міжконтинентальних балістичних ракет може бути пов'язаний з купівлею на чорному ринку потужних ракетних двигунів, можливо, з українського заводу Південмаш, який "історично пов'язаний з російською ракетною програмою ".
Пізніше Ельман заявив, що не затверджував про причетність офіційного Києва до постачання ракетних двигунів до Північної Кореї.
Після Ельман пояснив, що ракетні технології могли потрапити до КНДР з Росії.

Related

Події у світі 9031187437113015892

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item