Порошенко: На Генасамблеї ООН буде презентована ідея введення миротворців на Донбас

Петро Порошенко під час візиту в Луганську область 
Президент України Петро Порошенко планує на сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку у вересні презентувати ідею введення миротворчої місії на Донбас.
Як передає Інтерфакс-Україна , про це він заявив під час свого виступу в Сєверодонецьку Луганської області у вівторок, 22 серпня.
"Ідею з миротворцями я збираюся в наступному місяці презентувати в Нью-Йорку на сесії Генеральної асамблеї ООН. Так, країна-агресор є постійним членом Ради безпеки ООН і, на жаль, володіє правом вето, але це не означає, що ми не повинні прагнути до такого рішення ", - сказав президент. 
За словами Порошенка, питання миротворчої місії ООН і збройної місії ОБСЄ на Донбасі просувається дуже важко через "небажання Кремля залишити Україну в спокої". 
Нагадаємо, що після підриву автомобіля спостерігачів СММ ОБСЄ на фугасі біля окупованого Луганська 23 квітня Петро Порошенко запропонував активізувати розгляд питання про розміщення на Донбасі міжнародного миротворчого контингенту під егідою ООН.
У Кремлі відповіли, що ініціатива про миротворців ООН на Донбасі повинна обговорюватися зі "сторонами конфлікту", в ООН і в країнах "нормандської четвірки". 

Related

Гаряча новина 6193008603498618622

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item