Детективи НАБУ затримали шістьох підозрюваних у розкраданні коштів проекту Стіна

НАБУ затримало посадовців ДПСУ та підприємств-підрядників
Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали шістьох осіб, які підозрюються у розкраданні коштів, виділених з держбюджету на інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону (проект Стіна).
Як повідомили у НАБУ, серед затриманих - представники Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників. Їм інкримінується вчинення кримінальних правопорушень за ч.5 ст.191, ч.2 ст.210 Кримінального кодексу України.
За версією слідства, внаслідок розтрати коштів під час реалізації проекту Стіна інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16 млн грн.
Наразі розслідування продовжується. Детективи НАБУ та прокурори САП проводять обшуки у Києві, Київській області, Чернігові та Харкові.
Нагадаємо, що раніше Генеральна прокуратура України заявила про розслідування факту розтрати та привласнення державних коштів на суму понад 100 млн грн при реалізації проекту Стіна.
Проект Стіна передбачає інженерно-технічне облаштування українсько-російського кордону, територій, прилеглих до районів проведення АТО і окупованого Криму.
Це рови для створення перешкод для проникнення військових та техніки, зведення фортифікаційних споруд для фізичного захисту кордонів, а також обладнання прихованих малопомітних перешкод.
Ідея будівництва Стіни з'явилася в 2014 році за часів прем'єрства Арсенія Яценюка.
Протяжність всього сухопутного українсько-російського кордону становить 1, 974 км.

Related

Гаряча новина 1580950349300228576

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item