У КМДА пояснили, чому не можуть виконати вимоги активістів, які заблокували Харківське шосе

Давати світло у будинки на Харківському шосе небезпечно, заявляють в КМДА
У КМДА заявили, що не можуть відновити електро- і водопостачання у будинках, мешканці яких вже другу добу блокують Харківське шосе.
Як заявила прес-секретар заступника голови КМДА Петра Пантелеєва Юлія Грамотна, відновлення послуг може бути небезпечне для самих мешканців, повідомляє Українська правді. Київ.
"Київенерго не може підключити світло і ввести в експлуатацію без технічних умов. У тих умовах, в яких будинок залишив забудовник, будинок не може отримати технічні умови, бо це небезпечно", - сказала Грамотна.
За її словами, міська влада провела не одну зустріч з людьми і запропонувала створити ОСББ, щоб добудувати будинок.
"Люди цього не чують. Більше того, нові люди продовжують купувати квартир у цих проблемних будинках. Як до них достукатися, ми знаємо. Кажемо, попереджаємо – але люди продовжують нести гроші скандальному забудовнику", - сказала Грамотна.
За її словами, досі мешканці мали світло і воду, але мали і борги. Борг їм реструктуризували, але люди його не сплачують.
"Ці будинки є небезпечними, якщо їх підкорчити до комунікацій у такому виді, як вони є зараз. Думаю, Київенерго не піде на це. І, думаю, жодна інші компанія теж не піде. І тут їх звинувачувати не можна у тому, що вони не хочуть наражати людей на небезпеку і підключати у небезпечних умовах", - заявила Грамотна. 
Наразі міські чиновники виїхали до людей, щоб "знову напрацювати спільне рішення".
Нагадаємо, увечері 2 серпня жителі будинку по вулиці Харківське шосе, 17-а, перекрили рух, вимагаючи відновлення енергопостачання в свої квартири. Рано вранці, 3 серпня, протест продовжився.
На місце протесту приїхав автобус з представниками Нацгвардії для забезпечення правопорядку. 
До протестувальників також вийшли представники влади.

Related

Події в Україні 8421107594583333388

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item