5 продуктів, які люди звикли готувати неправильно


Навіть найбільш корисна їжа може не віддати всіх вітамінів, якщо приготувати її неправильно. Є кілька усім звичних продуктів, які вимагають певних нюансів у приготуванні.
Морква
Морква корисна варена. Згідно з дослідженнями вчених, тоді у ній міститься в три рази більше антиоксидантів, що захищають організм від раку і передчасного старіння.
Картопля
Картоплю краще не чистити. Шкірка - джерело калію, кальцію, марганцю, цинку, заліза, а також вітаміну C, тіаміну, рибофлавіну і ніацину. Частіше готуйте картопля в мундирі або запікати в духовці часточками, не очищаючи шкірку.
Брокколі
У брокколі треба їсти не тільки суцвіття. У стеблах багато вітамінів А, С і К, а та речовин, які очищають організм.
Мед
Мед краще не додавати в гарячий чай або молоко, а їсти вприкуску. Ппри нагріванні вище 50 градусів мед втрачає свої властивості. Руйнуються деякі його вітаміни і ферменти, що призводить до зміни його біологічних властивостей.
Крупи і бобові
Оболонка круп і сушених бобів містить фітати, які перешкоджають нормальному засвоєнню мінералів і вітамінів. Тому перед приготуванням обов'язково замочуйте крупи і сушені бобові на кілька годин у холодній воді. Завдяки цьому кількість фітатів зменшиться на 75%, а крупи зваряться швидше.

Related

Здоров'я 7094901718344615732

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item