Нардеп від Опоблоку Балицький пригрозив "виїхати" з України зі своїм округом. Що сталося потім, і чим він вже відомий

Балицький запевняє, що в його словах не було сепаратизму
13 листопада нардеп з фракції Опоблоку Євген Балицький під час суперечки з громадським діячем Дмитром Корчинським в ефірі каналу 112 Україна пригрозив, що може виїхати в РФ разом з українськими територіями.
НВ розповідає, як так вийшло, що сталося потім, і чим вже відомий депутат Балицький.

Перепалка Балицького та Корчинського в прямому ефірі

13 листопада під час прямого ефіру телеканалу 112 Україна відбулася перепалка між нардепом з фракції Опозиційного блоку Євгеном Балицьким і громадським діячем Дмитром Корчинським. Суперечка почалася з питання про те, чи можуть українські співаки виступатимуть в Росії.
Перепалка між Корчинським і Балицьким щодо українських територій починається з 12 хвилини 28 секунди


Коментуючи слова Балицького про те, що українці різні і дотримуються різних точок зору і категорична позиція не дозволить "нам об'єднається", Корчинський заявив: "Я, наприклад, не хочу з вами об'єднуватися. Я хочу, щоб ви перестали існувати.... Я хочу щоб Ви, члени Вашої фракції, ті люди, які Вас підтримують, щоб вони швидше поїхали до ерефії і більше сюди ніколи не поверталися. нам не потрібно об'єднуватися, нам потрібно роз'єднуватися".
Ці слова обурили нардепа, і він згадав про окупацію українських територій як про слідство подібних поглядів і пригрозив "виїхати" разом з територією свого округу.
"Ви розумієте, що ось з такою філософією вже Крим "поїхав", зараз ми не можемо повернути собі Донбас поки що, принаймні. Ось з такою філософією. Ми поїдемо, можливо. Ось округ, який я представляю. Тільки ми поїдемо зі своїми територіями, Вас це зовсім не бентежить? Що залишиться, Київська область?", — сказав Балицький.
У відповідь Корчинський запевнив, що "..Ви більше ніколи не поїдете з жодними територіями. Ось Вам доведеться виїхати, якщо Ви виживете, а ось території — ні".
Після цього Корчинський і Балицький почали сперечатися про те, хто з них працює на Кремль.

Кримінальна справа за сепаратизм

15 листопада прокуратура Запорізької області порушила кримінальну справу за статтею сепаратизм через антидержавні висловлювання народного депутата від Опозиційного блоку Євгена Балицького.
У заяві прокуратури йдеться, що Балицький в ефірі одного з телеканалів допустив відділення території Мелітопольського району (округу, від якого він обирався до Верховної Ради) від України.
У разі доведення провини і зняття депутатського імунітету представнику Опоблоку загрожує до п'яти років позбавлення волі (ч.2 ст. 110 КК України, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене представником влади).
Після цього на сайті Опоблоку з'явилася заява Балицького, в якій він називає звинувачення в сепаратизмі безпідставними і надуманими.
"У моїх словах не було ні найменшого натяку на сепаратизм, не було ніяких закликів до порушення територіальної цілісності України. Сказане мною прозвучало у відповідь на відверто сепаратистську заяву Дмитра Корчинського, який відкрито заявив, що українцям потрібно роз'єднуватися. Причому сказано це було у відповідь на мій заклик до об'єднання", — стверджує нардеп.

Що відомо про нардепа Балицького

Євген Балицький контролює ряд мелітопольських підприємств — завод Автогідроагрегат,Мелітопольський пивзавод, автобазу №21098, магазини побутових і електротоварів.
У 1998 році Балицький став депутатом Запорізької облради.
У 2004 році він вступив до Партії регіонів. У 2010 році Балицький знову став депутатом Запорізької облради від цієї політсили і працював у бюджетній комісії. З цього ж року він зайняв посаду директора департаменту з питань євроінтеграції в Кабміні.
У 2012 році став нардепом, пройшовши за списком Партії регіонів. У січні 2014 року голосував за так звані "диктаторські закони". На початку липня 2014 року залишив Партію регіонів і став одним з представників депутатської групи колишніх регіоналів За мир і стабільність, до якої увійшли 32 нардепа.
На дострокових виборах в жовтні 2014 року пройшов до Ради як самовисуванець в мажоритарному окрузі №80, в травні 2015 року увійшов в Опозиційний блок.
Після цього фігурував у кількох скандальних епізодах в Раді.
14 липня 2016 року Балицький показав під час голосування у Верховній Раді середній палець кореспонденту громадського руху ЧесноВ Чесно опублікували відео інциденту і висловили надію, що його прокоментує регламентний комітет Верховної Ради.


А 4 жовтня 2017 року Балицький відмовився під час свого виступу в Раді розмовляти українською мовою на вимогу віце-спікера Оксани Сироїд. Після цього Сироїд вимкнула його мікрофон.

Related

Гаряча новина 1474330726477688288

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item