Київський патріархат УПЦ спростовує, що Філарет просив Кирила про приєднання до РПЦ

У Москві заявили навіть про створення комісії "для помилування" УПЦ КП. У Філарета спростовують заяви РПЦ
Глава Українська православна церква Київського патріархату патріарх Філарет ніколи не звертався до Російської православної церкви з проханням про помилування, заявив прес-секретар УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря).
"Ніколи патріарх Філарет ніяких листів, заяв або звернень подібного змісту не надсилав, не надсилає і надсилати не буде", - заявив архієпископ Євстратій в коментарі Інтерфакс-Україна.
У прес-службі КП відзначили, що Філарет не визнає дійсними тих порушень, які йому приписала РПЦ, тому відповідно, і "не може просити ні у кого вибачення або каятися, або просити його помилувати і, тим більше, просити приєднати його до Російської церкви".
Спростування УПЦ КП було зроблене в зв'язку з повідомленнями в російських ЗМІ про існування такого звернення УПЦ КП. Вказується і дата "звернення Філарета" - від 16 листопада поточного року.
Більш того, як пише Інтерфакс, у визначенні церковного форуму йдеться, що на Соборі в Москві, який проводиться в ці дні, заснували спеціальну комісію для переговорів з Київським патріархатом.
Українська православна церква Київського патріархату - канонічно невизнана.
Російська православна церква вважає УПЦ КП неканонічною. Глава УПЦ КП Філарет підданий анафемі.
В Україні також існує невизнана Українська автокефальна православна церква (УАПЦ).
Раніше повідомлялося, що в РПЦ заявили про надання більшої самостійності Української Православної Церкви Московського патріархату.

Related

Суспільство 2660147032663075852

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item