У Чорнобильській зоні запускають першу сонячну електростанцію


У грудні 2017 року у зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС буде здана в експлуатацію 1-ша сонячна електростанція.
Запуск електростанції є 1-м кроком у загальному інвестпроекті, пише американське агентство "Bloomberg".
"Очікується, що перший "сонячний" проект у Чорнобильській зоні буде зданий в експлуатацію в наступному місяці. Проект розробляє українська інжинірингова компанія Rodina Energy Group Ltd. та Enerparc AG, компанія з виробництва альтернативної енергетики, яка розташована в німецькому Гамбурзі", – йдеться у повідомленні.
За словами головного виконавчого директора Rodina Євгена Варягіна, 1-ша станція матиме 1 МВт потужностей і коштуватиме близько 1 млн євро.
"Ми хочемо оптимізувати Чорнобильську зону, вона не повинна бути "чорною дірою" посеред України. Наш проект розташовується за 100 метрів від реактора", — розповів Варягін. Надалі Rodina та Enerparc планують побудувати у Чорнобилі інші сонячні електростанції загальною потужністю 99 МВт.
Інші енергетичні компанії також виявили інтерес. Французька компанія Engie SA проводить попереднє дослідження щодо реалізації проекту на 1 ГВт потужностей. Китайські компанії GCL System Integration Technology Co. Ltd. і China National Complete Engineering Corp. також заявили, що вони зацікавлені у будівництві сонячного парку.
У Чорнобильській зоні на смерть розбився турист-екстремал, який піднявся на радіолокаційну вежу, щоб зробити фото. 2 громадян Білорусі та росіянка незаконно проникли на територію відселеного закритого військового об'єкта "Чорнобиль-2". Стосовно друзів загиблого правоохоронці склали адмінпротоколи. За порушення вимог режиму радіаційної безпеки їм доведеться заплатити штраф.

Related

Економіка 7284514394456453790

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item